Vi har specialiseret personale inden for genoptræning af mennesker, med følger efter f.eks hjerneblødninger, blodpropper og hovedtraumer.
Træningen tilrettelægges individuelt og målrettet i forhold til dine udfordringer. Træningen består af funktionelle dagligdags aktiviteter og målrettet enkeltøvelser for at stimulere, aktivere og integrere den ramte side.
Såfremt du har brug for heldagstræning kan en træningsdag se således ud:
I løbet af en typisk dag i specialiseret genoptræning indgår du i op til fem terapi moduler, tre fysioterapimoduler og to aktivitetsmoduler.
Du kommer omklædt og er klar til at gå i gang kl. 9:00, hvor en del af træningen vil være ud fra motorisk træning samt mobilisering.
Herefter er du i aktivitetstræning. Her vil træningen være tilrettelagt ligeledes individuelt og målrettet i forhold til dine udfordringer. Dette er funktionelle dagligdags aktiviteter og målrettede enkeltøvelser.
15 min. pause
Formiddagen forsætter med endnu et fysioterapeutisk trænings modul før en frokostpause på 30 min. (medbringer klienten selv) Eftermiddagen forsætter med to træningsmoduler og en aktivitetstræning.
Dagen slutter kl. ca. 14:30.
Dysfagi (problemer med at spise og drikke):
Et problem, som kan opstå efter hjerneskade. Synkeproblemer har store påvirkninger af dagligdagen,og indebærer risiko for fejlsynkning, lungebetændelse, samt øget risiko for fejlernæring. Ved genoptræning af dysfagi, arbejdes der med korrekt aktivering og normalisering af spænding og koordination af svælget, mundens, ansigtets, tungens og nakkens musklatur. Målet er at forbedre patientens spise- og drikkefunktioner, samt skabe basis for bedre talefunktion.
Ansigtslammelse:
Bells parese er en lammelse af de ansigtsmuskler man bruger til at lave mimik med. Det betyder, at der kan være besvær med at rynke panden, lukke øjet, rynke næse og trutte mund. Bells parese kaldes også idiopatisk facialis parese og skyldes lammelse af en ansigtsnerve.